We've moved!


Μετακομίσαμε!
To bitiboukou (aka ένα ακόμα blog) ζεί πλέον σε άλλο σαιτ. Όλα τα καινούργια άρθρα θα ανέβουν στο bitiboukou.com

Υπάρχουν πολλά καλά πράματα για διάβασμα εδώ όμως, οπότε take a look.

Τα λέμε στην άλλη πλευρά.

-Άνι

12.2.14

Κοκτέιλ με τεκίλα και τζιτζιμπίρα

Υπάρχει ένα κοκτέιλ με τεκίλα, τζιτζιμπίρα, τζίντζερ, λεμόνι και λάιμ, που λέγεται Changuirongo. 

Ή αλλιώς, 'Τσανγκουιρόντγκοοοοοοοοοοοο',επειδή η συνταγή που γράφω είναι διαφορετική από την κανονική συνταγή του κοκτέιλ οπότε θα έχει διαφορετικό όνομα.


Συστατικά κοκτέιλ (για 1 μερίδα):
Χυμός από μισό λεμόνι
Χυμός από 1/4 λάιμ
1 σφηνάκι τεκίλα (περίπου 25 ml)
Τζιτζιμπίρα

 Διακοσμητικά:
1 ροδέλα λεμόνι 
1 ροδέλα λάιμ
Ζάχαρη στο χείλος του ποτηριού
Ομπρελίτσα :D
Λίγο τζίντζερ άν έχουμε.






Προετοιμασία

Πριν ξεκινήσουμε με τη τζιτζιτεκίλα, πρέπει να ετοιμάσουμε το ποτήρι. Υγραίνουμε το χείλος του ποτηριού, βάζομε ζάχαρη σε ένα ρηχό πιάτο και ακουμπάμε το χείλος στη ζάχαρη μέχρι να γίνει ωραίο και χιονισμένο. Αν έχετε τζίντζερ, μπορείτε να βάλετε ένα κύβο στο πάτο του ποτηριού.



Ανακατεύουμε το χυμό του λεμονιού και του λάιμ με τη τεκίλα σε ένα σέικερ με πάγο (για να κρυώσουν γρήγορα). 



Αδειάζουμε το σέικερ στο ποτήρι και προσθέτουμε τη τζιτζιμπίρα. Μετά βάζουμε όλα τα διακοσμητικά.


κοίτα πως αφρίζει το κυβάκι του τζίντζερ ουάου!!

Ένα μεξικάνικο κοκτέιλ με τεκίλα, τζιτζιμπίρα, τζίντζερ και λεμόνι/λάιμ που δε προτείνεται για όσους σιχαίνονται το τζίντζερ.

-Άνι






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια