We've moved!


Μετακομίσαμε!
To bitiboukou (aka ένα ακόμα blog) ζεί πλέον σε άλλο σαιτ. Όλα τα καινούργια άρθρα θα ανέβουν στο bitiboukou.com

Υπάρχουν πολλά καλά πράματα για διάβασμα εδώ όμως, οπότε take a look.

Τα λέμε στην άλλη πλευρά.

-Άνι

7.4.15

HOW TO #12: Lemon Curd aka Πηγμένο Λεμόνι





Ναι, με τη μαγική βοήθεια του translate για άλλη μια φορά, έχουμε μια απίθανη μετάφραση:

Οπότε σήμερα θα μάθουμε πως να φτιάξουμε Πηγμένο Λεμόνι.



ΣΤΕΠ ΧΟΥΑΝ: ΜΑΖΕΥΟΥΜΕ ΤΑ ΥΛΙΚΑ



(φτιάχνει 1 μεγάλο βάζο, πάνω κάτω μισό κιλό)

Το ξύσμα και τον χυμό από 4 λεμόνια (κατά προτίμηση χωρίς το τοξικό κερί που τα κάνει να γυαλίζουν)
200γρ ακατέργαστη άχνη ζάχαρη
100γρ βούτυρο χωρίς αλάτι
3 αυγά και 1 κρόκο

ΣΤΕΠ ΤΟΥ: ΤΟ ΜΠΑΝΙΟ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ



Βάζουμε ένα κατσαρολάκι στο μάτι και σιγοβράζουμε λίγο νερό. Βάζουμε ένα μπολ απάνω στο κατσαρολάκι προσέχοντας να μην ακουμπάει το μπολ στην επιφάνεια του νερού.

Εκεί θα μαγειρέψουμε όλα τα υλικά. Σε αυτό το μπολ χωρούσαν όλα με το ζόρι.

ΣΤΕΠ ΘΡΙ: ΜΕΛΤ ΔΕ ΜΠΑΤΕΡ



Λιώνουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα των λεμονιών και τέλος, αφού χτυπήσουμε τα 3 αυγά και τον κρόκο, τα προσθέτουμε κι αυτά σιγά σιγά ανακατεύοντας.

ΣΤΕΠ ΦΟΡ: ΑΝΑΚΑΤΕΜΑ



Το ψήνουμε για 10-15 λεπτά μέχρι να περάσει το τεστ του κουταλιού (να καλύπτει το πίσω μέρος του κουταλιού) και πριν μυρίσει σαν καραμέλα.

ΣΤΕΠ ΦΑΙΒ: ΤΟ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΟ



Το αφήνουμε να κρυώσει τελείως, ανακατεύοντας που και που ενώ κρυώνει.

ΣΤΕΠ ΣΙΧ:



Το βάζουμε σε ένα ωραίο βαζάκι. Το βάζουμε στο ψυγείο, όπου θα κρατήσει για 3-4 βδομάδες ή μέχρι να έχει περίεργη γεύση.

ΣΤΕΠ SE7EN:

Βρίσκουμε ένα τρόπο να το φάμε. Με ψωμί, με κέικ; Ποιος ξέρει. Ούτε οι Άγγλοι νομίζω.

Εντζόι!


-Ανι



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια